over mij

Ik ben Roel


Als bruidsfotograaf zal ik een groot deel op jullie dag aanwezig zijn. Om een klein beetje inzicht te geven in wie ik ben en waar ik voor sta heb ik deze pagina geschreven. Zo kunnen jullie naast het bekijken van mijn foto’s ook een idee krijgen over hoe ik ben.

OVER MIJ

Ik ben Roel Simons, geboren in 1985 en ik houd van fotografie en in het bijzonder het vastleggen van mensen en hun belangrijke momenten in het leven. In mijn bruiloftreportages, portretten of andere reportages streef ik er altijd naar om verwachtingen te overtreffen. De natuurlijke uitstraling van de mensen, de vastlegging van de sfeer op een feest of evenement of juist die andere invalshoek bij een portret maken, daar ga ik voor. Mensen voelen zich vaak op hun gemak als ze bij mij voor de camera staan en dat beïnvloed de uiteindelijke foto’s op een cruciale manier. Natuurlijke, mooie beelden scheppen een herinnering voor altijd. En ik leg graag jouw herinnering op een mooie manier vast.

BETROKKEN EN PROFESSIONEEL

Fotografie is mijn vak en ik zal dan ook vanuit een professionele houding jullie bruiloft vastleggen. Ik ben goed verzekerd, ik maak backups van de foto’s, ik heb reserve apparatuur bij me. Allemaal zaken die horen bij het goed uitoefenen van mijn vak. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niet betrokken kan zijn bij jullie als personen. Iedereen is anders en daarmee ook iedere bruiloft en dat maakt het leuk. Door de goede voorbereiding kennen we elkaar al een beetje voordat ik op jullie bruiloft ben. Hierdoor voelt het niet als een vreemd persoon die foto’s komt maken. Voor mij is bruiloftfotografie dan ook het ideale raakvlak tussen betrokkenheid en professionaliteit. Ik geniet op jullie dag van de mooie momenten, terwijl ik ondertussen wel professioneel met mijn vak bezig ben.

In vier stappen naar de perfecte trouwreportage


Om tot de fotoreportage te komen die perfect bij jullie past is het belangrijk dat ik een goed gevoel krijg voor jullie persoonlijke voorkeur en wensen. Naast een goede voorbereiding is het belangrijk dat jullie je ook op je gemak voelen bij mij als fotograaf. Tot slot zorgt een goede selectie met nabewerking voor de puntjes op de i. Een persoonlijke aanpak is daarom van groot belang en onderstaand lees je hoe ik te werk ga.

1. Een vrijblijvende kennismaking

Naast een goed gevoel over mijn foto’s is het ook belangrijk dat jullie een goed gevoel over mij als fotograaf hebben. Ik ben immers een groot deel van de dag aanwezig op jullie belangrijke dag. In het kennismakingsgesprek bespreken we jullie ideeën bij de bruiloft en kan ik waar nodig tips geven vanuit mijn ervaring als bruiloftfotograaf. Ook zal ik mijn werkwijze rustig toelichten en kunnen we verschillende trouwalbums bekijken.


2. Een uitgebreid voorbereidingsgesprek

Hoera! Jullie hebben voor mij gekozen als bruidsfotograaf. We plannen een maand voor de bruiloft een uitgebreid voorbereidingsgesprek in. In dit gesprek lopen we in detail de dag door, zodat we op de dag zelf voor geen verrassingen komen te staan. Daarnaast vraag ik aan jullie om een aantal foto’s te selecteren die jullie aanspreken. Zo krijg ik een goed gevoel voor jullie fotografiesmaak. Tot slot gaan we ook de locaties doornemen en een slecht-weer scenario opstellen voor de fotoshoot.


3. De grote dag vastgelegd

Het is zover, de grote dag is aangebroken! Ik start op de afgesproken tijd en plek met fotograferen en ga gelijk aan de slag. Gedurende de dag zelf zal ik mij zoveel mogelijk op de achtergrond houden. Ik meng me tussen de gasten en kom naar voren op de momenten waarop dit nodig is. Je zult vaak niet eens doorhebben dat ik er ben om foto’s te maken. Mochten jullie op de dag zelf nog ideeën hebben voor foto’s die we vooraf niet besproken hebben, dan is dat geen enkel probleem. We spelen gewoon in op jullie wensen en zorgen ervoor dat de dag onvergetelijk wordt.


4. De oplevering

Nadat de foto’s veilig gebackupped heb, start ik met de nabewerking. Jullie ontvangen al snel een eerste sneak preview van de foto’s. Zo kunnen jullie op de huwelijksreis alvast nagenieten en ook aan familie en vrienden een leuke impressie van de dag doorsturen. Hierna ga ik aan de slag met selectie en nabewerking van jullie bruiloftfoto’s. Binnen vier weken maken we een afspraak bij mij thuis en komen jullie de bewerkte foto’s bekijken. Hierna gaan jullie naar huis met de digitale bewerkte foto’s en kan de keuze voor het trouwalbum beginnen.