antwoord op alle

Veelgestelde vragen


Bruidsfotografie is niet iets waar je dagelijks mee bezig bent en kan dus vele vragen oproepen. Tijdens kennismakingsgesprekken en voorbereidingen komen vaak dezelfde vragen terug van bruidsparen. Op deze pagina is alvast een selectie te vinden van de meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met me!

Hoeveel foto’s ontvangen wij van onze bruiloft?

Afhankelijk van het pakket zit er een minimaal aantal foto’s inbegrepen. Het is erg afhankelijk van jullie dag hoeveel dit er in totaal worden. Alle belangrijke momenten van de dag zullen worden vastgelegd en alle foto’s die goed zijn, komen jullie kant op. Jullie hoeven dus nooit bij te betalen voor extra foto’s.

Worden de foto’s bewerkt?

Alle foto’s die geleverd worden, zijn nabewerkt op de computer. Met nabewerken bedoel ik het aanpassen van contrast, helderheid en kleur zodat het een passende en stralende reportage wordt. Indien nodig zal er een puistje of vlekje weggewerkt worden, maar de werkelijkheid en het gevoel van de dag zal altijd behouden blijven.

Wat gebeurt er als jij ziek bent op onze trouwdag?

Ik hoop natuurlijk niet dat dit gaat gebeuren! Maar mocht ik om de een of andere reden echt verhinderd zijn dan ben ik aangesloten bij een netwerk van collega-fotografen die ik kan benaderen voor jullie bruiloft. Uiteraard zal deze vervanger zich volledig houden aan de afspraken die wij met elkaar hebben gemaakt.

Wat doen we als het regent tijdens de fotoshoot?

Weer of geen weer, altijd mooi fotografieweer! Bij een kleine drup gaan we met de paraplu naar buiten en maken we mooie foto’s in de regen. Als het hard regent of stormt en niet mogelijk is om jullie bruidskleren droog te houden buiten, dan gaan we naar een binnenlocatie om foto’s te maken. Deze binnenlocatie zullen we in ons voorbereidend gesprek al bespreken, zodat we die niet op de dag zelf moeten bedenken.

Wanneer worden de foto’s geleverd?

Binnen een week na de bruiloft ontvangen jullie een preview van ongeveer 25 foto’s. Maximaal 6 weken na de bruiloft ontvangen jullie de foto’s digitaal, tot in de puntjes bewerkt. Daarna wordt jullie trouwalbum gemaakt en deze ligt dan binnen 8 weken op de deurmat.

Mogen we de foto’s gebruiken op Social Media?

Natuurlijk! Niks zo leuk als aan familie en vrienden te laten zien hoe geweldig jullie bruiloft is geweest. Graag dan wel een naamsvermelding van mij als fotograaf bij de foto’s plaatsen.

Is het mogelijk om een tweede bruidsfotograaf erbij te boeken?

Jazeker is dat mogelijk! Ik zal altijd als hoofdfotograaf fungeren en een tweede fotograaf werkt ondersteunend. Op de tarievenpagina vind je het tarief voor het inhuren van een tweede fotograaf.

Is een tweede fotograaf altijd nodig?

Nee, het is heel erg afhankelijk van hoe jullie trouwdag is ingericht. Als trouwfotograaf kun je maar op 1 plek tegelijk zijn. Dus als het aankleedmoment van de bruid en de bruidegom ver uit elkaar ligt dan kan het handig zijn. Zo kan de tweede fotograaf bijvoorbeeld bij het aankleden bij de bruidegom zijn en ik bij de bruid. Ook kan een tweede fotograaf handig zijn als je veel gasten uitnodigt tijdens de ceremonie of de borrel. De tweede bruidsfotograaf kan zich dan extra op de gasten richten, terwijl ik de focus vooral op jullie leg.

Werk je ook met een videograaf?

Ik heb (nog) geen vaste samenwerking met een videograaf, maar heb wel een netwerk aan goede videografen om me heen. Ben je dus op zoek naar een videograaf? Dan kun je me altijd benaderen en dan kan ik voor je rondvragen of er nog videografen beschikbaar zijn op julle trouwdag.

Lopen jullie als bruidsfotograaf en videograaf elkaar niet in de weg?

Op bruiloften heb ik met verschillende videografen gewerkt en het is belangrijk dat zij ook oog hebben voor de fotograaf en andersom. Ik probeer altijd goed af te stemmen wat hun filmplekken zijn en probeer zo min mogelijk in hun beeld te komen. En andersom werkt dit net zo. In kleine ruimtes is het soms niet te voorkomen dat we in elkaars beeldhoek staan. Maar dit wordt doorgaans altijd goed onderling afgestemd.